Een carrièreswitch tijdens je pensioen

Eugenie wordt in december 70 jaar en besluit op haar 69e een carrièreswitch te maken. Sinds Juni 2022 hebben wij haar mogen welkomen op de afdeling Campagne Management. ...

schedule 1 nov 2022
bookmark_border Collega's vertellen
create Zoë de Joode

Eugenie wordt in december 70 jaar en besluit op haar 69e een carrièreswitch te maken. Sinds Juni 2022 hebben wij haar mogen welkomen op de afdeling Campagne Management. Met een grote rugtas vol ervaring en kennis weet ze het team te versterken.

Elke maand spreekt Brockmeyer met een werknemer over zijn of haar persoonlijke verhaal. We willen onze lezers meenemen in de unieke achtergronden, persoonlijke verhalen en verschillende doelen.

Een drukke planning Sinds juni 2022 werk ik met veel plezier voor Brockmeyer bij de afdeling Campagne Management. Ik werk twee hele dagen en drie halve dagen, in totaal 28 uur per week. Ik heb de mogelijkheid om mij te ontplooien, ik neem deel aan processen en ben gek op mijn collega's. Naast mijn werk pas ik ook nog twee halve dagen op twee kleine kinderen. Ik merk zeker dat ik wat ouder word en dat het soms wat te veel is, maar ik wil nog nergens mee stoppen. Mijn vrije tijd besteed ik graag met mijn kinderen, kleinkinderen en zussen. Hier haal ik echt mijn geluk uit, ik ben echt een familiemens.

Veel gezien In 1957 ben ik met mijn grote gezin van 13 kinderen uit Jakarta naar Nederland vertrokken. We zijn 2 maanden onderweg geweest en zijn in 1958 aangekomen. Nadat ik mijn geboorteland al twee keer heb bezocht, kom ik er graag nog een keer terug.

Na het afronden van de Mulo in 1970 ben ik gaan werken. Na het opdoen van ervaring heb ik vanaf 1994 veel mooie functies als manager uit mogen voeren. Van commercieel tot project tot sales. Ik heb met veel plezier gave opdrachten over de hele wereld gemanaged. Op mijn 66e mocht ik dan eindelijk met pensioen, het moment waar iedereen het over heeft en naar uitkijkt. Behalve ik. Ik zag het totaal niet zitten om thuis te zitten, niet meer uitgedaagd te worden, mijn hersenen niet meer laten triggeren, niet meer kunnen sparren met collega's.

‘’Stilzitten is niks voor mij. Ik wil uitgedaagd worden, onder de mensen zijn en doen waar ik goed in ben.’’

Van oude collega's naar nieuwe collega's
Stilzitten is niks voor mij. Ik wil uitgedaagd worden, onder de mensen zijn en doen waar ik goed in ben. In 2020 begon ik weer met werken en ging in dienst bij Vakmedianet als Sales Support Coordinator. Tijdens deze periode heb ik veel met mijn toenmalige manager Vincent gewerkt. Er werd mij een half jaar contract aangeboden, maar door de komst van corona werd deze automatisch niet verlengd, maar Vincent heeft er alles aan gedaan om mij te behouden en dat resulteerde uiteindelijk in een vast contract. Vincent vertrok in februari 2022 naar Brockmeyer, maar hij wilde mij graag meenemen. Ik was niet geheel onbekend bij dit bedrijf. Tijdens mijn pensioen kwam ik graag mijn kennis en ervaring delen bij mijn oude vriend. Ik voelde me er al thuis en kon mij identificeren met de organisatie. Er werd mij gevraagd om in dienst te komen, ik heb zelf niet gesolliciteerd.

Vrijheid
Of ik wel de vrijheid van mijn pensioen kan ervaren? Ik merk geen verschil dan voor mijn pensioen. Ik doe waar ik zin in heb en waar ik gelukkig van word. Uiteraard heb ik mijn verplichtingen van mijn werk, maar hier krijg ik alleen maar meer energie van. Een carrièrewitch doen op mijn leeftijd heeft mij veel positiefs gebracht. Het is gek om over mezelf te zeggen, maar ik ben en voel me scherper dan mijn leeftijdsgenoten. Mijn hersenen worden getraind en moet continue veel nadenken. Zolang ik het fysiek en geestelijk kan opbrengen blijf ik dit doen.

Marketeer

Zoë de Joode

Zoë is sinds 2022 werkzaam als online marketeer bij Brockmeyer. Daarnaast heeft ze een eigen nagelsalon aan huis, houdt ze zich bezig met selfcare en besteedt ze haar tijd graag aan vrienden.