Uitloggen in Nederland, inloggen in Mexico

Op vrijdag uitloggen in Nederland en op maandag inloggen in Mexico, jarenlang klonk het als een droom voor mij. Als ik op reis ga, kom ik echt tot rust en tot mijzelf. Een reis is voor mij veel meer dan vakantievieren en cultuur snuiven. Het is zelfontwikkeling. 

schedule 13 dec2022
bookmark_border Collega's vertellen
create Kim Lokhorst

Op vrijdag uitloggen in Nederland en op maandag inloggen in Mexico, jarenlang klonk het als een droom voor mij. Als ik op reis ga, kom ik echt tot rust en tot mijzelf. Een reis is voor mij veel meer dan vakantie vieren en cultuur snuiven. Het is zelfontwikkeling.

Zo ook deze reis. Ik zit voor zes weken in Mexico waarvan ik drie weken halve dagen werk en vervolgens drie weken vrij ben. Ik heb 25 vakantiedagen, dus de ruimte is er. Gelukkig laat mijn huidige functie en werkgever het ook toe om het op deze manier op te mogen nemen. Elke dag een call met het team via Teams waarin wij de dag doorlopen. Voor hen is het de dag afsluiten om 17:00, voor mij is het 10:00 en kan ik mooi nog dingen klaarzetten voor als het team de volgende dag weer inlogt.

In de coronaperiode is er zo veel veranderd met betrekking tot werken op afstand dat het zo veel makkelijker is geworden. Mijn werkgever heeft een tweede beeldscherm dat eruitziet als een soort grote iPad geregeld, waardoor ik mijn werkzaamheden makkelijker kan uitvoeren. Ik word echt enthousiast van dit soort gadgets. Al moet ik wel toegeven dat ik puur uitvoerend werk niet per se fulltime op afstand zou willen/kunnen doen.

Ik houd van efficiënt werken en hierop zou ik dan toch snelheid inleveren, al zal dat ook een kwestie van gewenning zijn. Met mijn huidige werkzaamheden is het perfect, zeker verweven met team meetings waarin we focussen op efficiëntie. We hebben allemaal het gevoel dat we meer dan ooit betrokken zijn en dat we stappen vooruit maken. Natuurlijk mis ik wel de energie van mijn collega’s, want die krijg je toch minder mee door een scherm.

‘’Efficiënt, creatief, kalm en gelukkig; dat is wat ik ben als ik remote werk in het buitenland.’’

De eerste drie weken staan voor mij in het teken van zelfontwikkeling. Ik beoefen hier het ritme dat ik in Nederland graag zou willen: wakker worden, mediteren, yoga, ontbijtje, werken, eten, sporten en dan heerlijk de dag afsluiten met een zonsondergang op het strand. En vroeg naar bed, niet te vergeten. Ik kom hier helemaal tot rust. Ik merk dat ik door de rust creatiever ben en meer ruimte heb voor nieuwe ideeën.

Ik straal, ben gefocust en heb bakken vol energie. Het laat mij wensen dit gevoel vast te kunnen houden. Voordeel: in Mexico heb je natuurlijk het strand en warme temperaturen om van op te laden. In Nederland remote werken zou weer compleet anders zijn.

Ik ben van mening dat iedereen een keer alleen op reis zou moeten gaan. En als je dat kunt combineren met remote werken: doen! Het geeft je de rust en ruimte voor nieuwe ideeën. Het brengt je terug naar wie je bent en laat je nadenken over wie je wilt worden. Efficiënt, creatief, kalm en gelukkig: dat is wat ik ben als ik remote werk in het buitenland. Ik neem dat mee terug naar Nederland, eens kijken hoelang ik dit gevoel vast kan houden.

Head of Social

Kim Lokhorst

Kim Lokhorst (Head of social) is afgestudeerd Mediamanager. Zij heeft naast diverse cursussen veel ervaring opgedaan over social media advertising door o.a. haar eigen blogs te promoten.  Als micro-influencer bereikte haar Instagram pagina op haar hoogtepunt meer dan 17.000 volgers. Inmiddels is haar specialisme uitgebreid tot social media marketing. In haar vrije tijd maakt ze graag verre reizen, doet ze aan kickboksen en drinkt ze cocktails met vriendinnen.